Printwerk, printen op folie

Print op folie

De voordelen van printen op folie:

  • tekst, tekening of foto uitprinten op folie
  • eyecatcher voor uw kantoor of huis

Toepassingen:

  • ideaal voor de opsmuk van winkels, kantoren of uw woning

Wenst u een speciale boodschap over te brengen aan uw klanten of bezoekers, wilt u een artistieke foto of tekening als eyecatcher in uw kantoor of woning, dan is print op folie uw ding. Bepaalde PVC-folies lenen zich perfect voor printwerk. Hierbij wordt een ontwerp op de folie gedrukt met behulp van een eco-solvent printer. Printwerk kan op witte folie, transparante folie, zandstraalfolie of folie met het uitzicht van gezuurd glas. Er kan zelfs gedrukt worden op behangpapier.

Bij de witte folie, indien gekleefd op glas, is de print enkel zichtbaar aan de zijde waarop de folie aangebracht werd. De kleuren worden weinig of niet beïnvloed door een eventuele lichtbron aan de andere zijde van het glas.
Bij transparante folie, zandstraalfolie of gezuurd glas-folie (enkel op glas aan te brengen), is de bedrukking ook in min of meedere mate zichtbaar aan de andere kant van het glas. De kleur en lichtintensiteit van de print zijn afhankelijk van de lichtbronnen aan beide zijden van het glas.
De bedrukking kan in zwart-wit of in 4 kleuren. De kleur wit kan zelf niet afgedrukt worden.

Om te kunnen printen hebben wij een digitale foto nodig. Het beste resultaat verkrijgt men met TIFF-, JPEG- of RAM-bestanden met een resolutie van 300DPI (op waar formaat). Een vergroting van het origineel zal altijd tot vermindering in scherpte en kwaliteit leiden. Uiteraard kunnen ook tekst of vectoriële tekeningen afgedrukt worden.

Afdrukken van grote vlakken in een effen kleur wordt afgeraden, zeker als de print van dichtbij bekeken zal worden. In dit geval is plotwerk een betere optie.
Wij voorzien het printwerk van een laminaat, dit om het te beschermen tegen lichte beschadigingen (bijvoorbeeld tijdens het reinigen).

Wenst u professioneel advies, neem dan gerust contact op.