Zonwerende folie, warmtewerende glasfolie

Kyocera Document Solutions

Wie: 
Kyocera Mita Belgium verdeelt een volledig gamma producten voor documentbeheer gaande van printers tot multifunctionele oplossingen (print, copy, scanner, fax) en aangepaste software. De Belgische hoofdzetel is gevestigd in Zaventem.
Probleem: 
Het gebouw van Kyocera heeft een 7m hoge glasgevel bestaande uit hoogrendementsglas. De buitenzonwering (vaste lamellen) en de airco blijken onvoldoende om het serre-effect in het gebouw tegen te gaan. Aan de receptie en in de showroom stijgt de temperatuur af en toe tot 34°C.
Oplossing: 

Vanuit esthetisch oogpunt mocht het uitzicht van het gebouw niet veranderen. De showroom moest zichtbaar blijven van buitenaf.
Uiteindelijk heeft Kyocera Document Solutions gekozen voor de neutrale zonwerende folie PXIR60 van Reprosol. Deze folie houdt 2/3 van de zonnewarmte buiten. De 300m² glasfolie zijn geplaatst in 3 dagen, zonder noemenswaardige hinder voor ons plaatsingsteam.
Het aanbrengen van de warmtewerende folie resulteerde in een temperatuursdaling van 7°C. De besparing op de aircokosten wordt geraamd op 35% à 40%.

⇒ Reprosol gebruikte bij Kyocera Document Solutions een zonwerende folie.

 

Klik op de foto voor een groter formaat: 
Kyocera Document Solutions Zaventem