Zonwerende folie

BASF

Wie: 
De bedrijven van BASF in België zijn onderdeel van één van de grootste internationale chemieconcerns ter wereld. De medewerkers houden zich bezig met de productie en verkoop van meer dan 8000 chemische grondstoffen en halffabrikaten. Deze vinden hun weg in honderdduizenden toepassingen voor consument en industrie.
Probleem: 
In de burelen van de administratieve gebouwen heeft men te kampen met een te grote lichtinval op de beeldschermen. Bovendien wordt het er snikheet op zonnige dagen. Ook in de werkateliers, waar in het dak koepels zitten, kampen ze met dezelfde problemen.
Oplossing: 
In de burelen bracht Reprosol de R20 aan op de beglazing. Deze zon- en warmtewerende spiegelende folie houdt een aanzienlijk deel van de warmte buiten en stopt de storende schittering. Het personeel kan terug genieten van het natuurlijk licht en heeft geen last meer van de hitte in de zomer.

De ideale oplossing voor de koepels in de werkateliers bleek de Sunflex XW van Reprosol. Deze witte folie voor ondergronden in kunststof werd aan de buitenzijde op de koepels en lichtstraten aangebracht. De mensen hebben voortaan geen last meer van te veel lichtinval en 80% van de zonnewarmte wordt buitengehouden.

⇒ Reprosol gebruikte bij BASF een zonwerende folie en de Sunflex XW.

 

Klik op de foto voor een groter formaat: 
BASF Antwerpen