Veiligheidsfolie, inbraakvertragende folie

Bescherm uw glas tegen glasbreuk en inbraak

De voordelen van veiligheidsfolie:

  • verandert glas in veiligheidsglas
  • heel sterke scheurvaste folie die glasscherven en splinters samenhoudt
  • beschermt bij explosie
  • werkt inbraakvertragend

Toepassingen:

  • in de voedingssector om glassplinters te voorkomen in het productieproces (normen HACCP, BRC, IFS)
  • petrochemie en andere explosiegevoelige sectoren
  • voor beveiliging van bedrijven of particuliere woningen

De veiligheidsfolie van Reprosol kan gewoon glas omzetten in veiligheidsglas. Deze raamfolie is ideaal tegen glasbreuk en werkt inbraakvertragend.  

Glas is een kwetsbaar product dat zowel personen als materialen zware schade kan toebrengen. De breekbaarheid van glas is ook heel aantrekkelijk voor inbrekers en vandalen. Het is vaak de zwakke schakel in de beveiliging.
Om deze problemen te minimaliseren kunt u preventief een veiligheidsfolie laten aanbrengen.

De veiligheidsfolie is een transparante en uiterst taaie folie die bestaat uit meerdere polyesterlagen en coatings.
Deze veiligheidsfolie houdt bij breuk de glasscherven samen en beschermt omstanders tegen rondvliegende splinters. Bij een poging tot inbraak zullen de ongewenste gasten aanzienlijk meer tijd nodig hebben om zich toegang tot het gebouw of de woning te verschaffen.

Deze folie heeft, net als onze andere folies, een unieke krasbestendige laag en bezit een uitzonderlijke weerstand tegen detergenten en solventen. De veiligheidsfolie bevat bovendien een goede UV-filter die de verkleuring van goederen en materialen tegengaat.

Onze veiligheidsfolie is er ook in combinatie met een warmtewerende (spiegelende) folie of met een anti-graffitifilm.

Extra beveiliging voor de voedingssector

Reprosol zorgt bovendien voor het vereiste attest om te voldoen aan de specifieke veiligheidsvoorschriften gesteld in de voedingssector (BRC-, HACCP- en IFS-normen) en wij voorzien de ramen van een erkenningslabel.

BRC, HACCP* en IFS zijn kwaliteitseisen voor de voedselverwerkende industrie. Aan deze industrietak worden steeds zwaardere eisen gesteld om ervoor te zorgen dat er geen kleine objecten (zoals glassplinters) in de voedselketen terechtkomen.

Vraag hier uw offerte aan.

Projecten:

VUB Jette Kathy Chocolaterie Brugge Excellerbikes Brugge Coöbra Zellik Containerpark Sint-Michiels (Brugge) Audace Chaumont-Gistoux Argenta Oelegem Van Marcke Gentbrugge, e.a.
 

*HACCP staat voor: “Hazard Analysis Critical Control Points”. Sinds 1995 worden bedrijven geconfronteerd met de IFS-, HACCP- of BRC-normeringen. HACCP en de andere normeringen schrijven het gebruik van glas voor op de productieafdelingen in plaats van kunststof. Glas is goed te reinigen, kunststof niet. Om te voorkomen dat glassplinters bij breuk in het voedsel terechtkomen, moet er folie aangebracht worden. Een veiligheidsfolie houdt deze splinters samen. Daarom moet soms ook gelaagd glas voorzien worden van deze folie.