UV-werende folie, anti-verkleuring

Voorkom verkleuring en veroudering van uw materialen

De voordelen van UV-werende folie:

  • houdt 99,9% van de UV-stralen tegen
  • gaat de verkleuring van materialen aanzienlijk vertragen
  • verlengt de levensduur van uw kledij, meubelen, tapijt,…

Toepassingen:

  • ideaal voor etalages, musea, expositieruimtes, geklasseerde gebouwen
  • ook geschikt om kostbare materialen te beschermen in uw woning

De UV-werende folies of etalagefolies zijn transparante polyesterfolies die zijn uitgerust met een hoogwaardige UV-filter. Deze UV-filter verhindert dat de UV-stralen uw materialen gaan verkleuren en verouderen.

De etalage is het visitekaartje van de winkel. Maar goederen die voor langere tijd blootgesteld worden aan het zonlicht verouderen en/of verkleuren. De kleuren vervagen en de materialen worden brozer. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een beschermende uv werende folie als zonwering voor de uitgestalde goederen.

Verlengt de levensduur van uw materialen

UV-werende folie (of UV-werend glas) kan de verkleuring en veroudering niet helemaal uitschakelen maar wel sterk vertragen (vertragingsfactor 3 tot meer dan 10). Hierdoor verlengt u de levensduur van uw kledij, meubelen, tapijt, tentoongestelde voorwerpen, enz.. Onze UV-werende folies zijn als enige uitgerust met UV-absorbers in de lijm en in de polyestermassa. De UV-transmissie bij deze UV-werende folies is, volgens de norm, kleiner dan 0,1%.
Hierdoor is deze UV-werende folie uiterst geschikt om voorwerpen in musea te beschermen tegen UV-licht.

Verkleuring gebeurt voor het grootste gedeelte door de UV-stralen van de zon. Maar ook zichtbaar licht en directe warmte kunnen verkleuring en veroudering in de hand werken. Daarom bestaat deze folie ook in combinatie met een zonwerende folie.

Vraag hier uw offerte aan.

Projecten:

Modemakers Ninove Krispin Schoenen Sint-Andries (Brugge) Garage Van Kasteren Sint-Niklaas Freetime Aarschot Banana Kid Wilrijk A.S.Adventure Koekelberg Uno Knokke Spiers Slaap Oudenaarde